top of page

Contextual Fit

The purpose of this project was to design additions to the existing structure while respecting the surroundings. The design was extruded by analyzing the various systems of the original structure and the places, landscapes, and cultures surrounding the structure. The model for this project was the Long Island Sound "Smith House," designed by Richard Meier in 1963.

smith house.jpg

Narrative

After long years of skateboarding, Tony Hawk has decided to retire. He has decided to buy The Smith House for its scenic view. He wants an outstanding exercise room with a full view of the water. The exercise room is very important to Tony, he wants to use it as a mini indoor skate house where he can promote new clients. Also, Tony wants nice outdoor decks where he can soak in the sun. Additionally, he also wants a master suite and living room to add more space to his house.

Hierarchy 

Exercise Room

Sorting of Space

sorting.jpg

Contextual Analysis

Original Floor Plans

original fp.jpg

Floor Plan Analysis

analysis.jpg

Proposed Floor Plans

LL PLAN.jpg
EL PLANS.jpg
UL PLANS.jpg

Preliminary Concept

Prem 1.png
Prem 2.png
Prem 3.png
Prem 4.png
Prem 5.png

Meta Narrative

Tony wanted his extension of the Smith House to have a connection with what he loves, skateboarding. The idea implemented is a spiral ramp that was turned into a spiral railing to represent skateboarding, while also staying consistent with the flow of the house.

meta.jpg
metrev.png
met2.png

Final Designs

Site Plan

site view.png

Elevation Views

EL FROMT.jpg
EL BACK.jpg
EL RIGHT.jpg
EL LEFT.jpg

Sections

SEC 1.jpg
SEC2.jpg

3D Section

3del.png

Exterior Renderings

ext1.png
ext2.png
ext3.png
ext4.png

Interior Renderings

int1.png
int2.png
int 3.png
int 4.png
int 5.png

Animation

ezgif.com-gif-maker (2).gif
bottom of page